Kako naučiti Njemački na zabavniji način?

kako-nauciti-njemacki-na-zabavniji-nacin
3.6
(12)

Kako naučiti Njemački na zabavniji način? Vaš zadatak je pre svega da naučite svoj mozak da učenje jezika povezuje sa zabavom i osećajem zadovoljstva.

  • Čitajte vijesti, novine i magazine na njemačkom jeziku – Ne morate čitati romane, mada i to možete ako želite i imate vremena, ali dostupne su vam vijesti na internetu, različiti članci iz oblasti koje vas zanimaju, razni časopisi, on-line ili na papiru. Ako putujete u Njemačku iskoristite priliku da nabavite novine i magazine sa temama koje su vam interesantne. Obratite pažnju na strukturu rečenice, vremena, fraze i riječi koje se koriste u ovim tekstovima. Potražite u riječniku nepoznate riječi na koje naiđete ili porazgovarajte sa profesorom na času o gramatičkim pravilima ako vam nisu jasna.
  • Promjenite jezička podešavanja na svom računaru, mobilnom i na svim društvenim mrežama i internet servisima koje koristite – Neka sve bude na njemačkom jeziku! Na ovaj način ćete biti prinuđeni da veoma brzo usvojite veliki broj riječi, a može biti veoma zabavno.
  • Slušajte njemačke radio stanice – Čak i ako veoma malo razumijete, ipak slušajte
  • Slušajte muziku i pokušajte da zapišete tekst pjesme – Potražite na internetu neku njemačku top-listu i izaberite nekoliko pjesama. Ako ste početnici mogu vam posebno biti od koristi dječije pjesmice jer imaju jednostavniji riječnik i lako se pamte.
  • Gledajte reklame na njemačkom – Reklame su odlične za usvajanje jezika zbog ponavljanja i ključnih riječi. Potražite ih na YouTube-u.
  • Gledajte njemačke filmove bez prevoda, eventualno sa titlovima na njemačkom – Dok se trudite da pratite film koji vas zanima mnogo lakše ćete savladati jezik. Takođe, možete zapisati nove riječi ili fraze da biste ih kasnije potražili u riječniku.
  • Kod kuće zajlepite stikere na sve predmete sa njihovim nazivima na njemačkom – Ovo može biti zabavno i korisno i vama i vašim ukućanima.
  • Prepričajte u nekoliko rečenica svoj dan – Ukratko, po stavkama, gde ste bili, šta ste radili…
  • Koristite svaku priliku da pričate ili da se dopisujete sa izvornim govornicima – Nađite izvornog govornika sa kojim se možete dopisivati preko neke od društvenih mreža. Možete koristiti sve, od Linkedin-a i Facebook-a do sajtova za upoznavanje.
  • Prepisujete u svesku knjige na njemačkom – Dnevno po 10ak stranica, i nakon nekog vremena usavršit ćete veliki broj njemačkih riječi i poboljšaćete pisanje.

Da li vam je članak bio koristan?

Prosječan rejting : 3.6 / 5. Broj glasova: 12

Za sada niko nije glasao! Prilika da budeš prvi/a?

Ako ti je ova objava korisna...

Podjeli da i drugi vide!

Kako naučiti Njemački na zabavniji način?

Ostavi Komentar

Scroll to top