Najbolje aplikacije za učenje njemačkog jezika

najbolje-aplikacije-za-ucenje-njemackog-jezika
4.4
(50)

Na prodavnicama kao što su Apple Store i Google Play danas postoji ogroman broj aplikacija za učenje jezika. Za neke morate da platite usluge dok su neke potpuno besplatne. Većina njih imaju slične funkcije sa razlikama u dizajnu i funkcionalnosti. Uspio sam da testiram neke od njih i bio sam prilično zadovoljan uslugom koju pružaju. Pročitajte u tekstu ispod.

Najbolje aplikacije za učenje njemačkog jezika:

1.DROPS

Jako kvalitetna aplikacija dostupna i za Iphone i za Andorid uređaje. Fokusira se najviše na vokabular njemačkog jezika.Ima jako dobar dizajn i efikasnost. Pomaže vam da kroz zanimljive igrice proširite vaš vokabular njemačkog jezika.

2.MEMRISE

Veoma slična “Drops” aplikaciji, takođe se fokusira na vokabular, s tim da ima i dodatnu opciju kako da poboljšate vaš izgovor, tako što snimi vaš i uporedi ga sa onima kojima je njemački maternji jezik.Ovu aplikaciju možete probati i preko vašeg računara, a naravno i postojin opcija da je posjedujete na vašem smart uređaju.

3.TANDEM

Malo drugačiji tip aplikacije od prethodne dvije. Pomoću tandem aplikacije postoji mogućnost da se spojite sa ljudima iz cijelog svijeta i zajedno sa njima vježbate jezik (ne samo njemački). Nešto kao socijalna mreža. Nađete partnera i sa njim vježbate zajedno, ko zna možda se i zaljubite  🙂

4.DER DIE DAS

Jedna od najpopularniji aplikacija trenutno. Ova aplikacija vam nudi mnoštvo kvizova na njemačkom jeziku pomoću kojih ga i učite. Takođe imate mogućnost i da slušate kako se koaj riječ izgovara pravilno. Dostupna je i za iPhone i za Android.

5.DUOLINGO

Definitvno jedna od najboljih na tržištu trenutno. Dualigno vam nudi vježbe slušanje, kao i pitanja sa ponuđenim odgovorima.Naučit će te njemačke fraze,glagole i mnoštvo riječi samo za par dana, naravno ako budete uporni. A Dualingo će vas smarati svaki put kada propustite rutinu 🙂

 

Postoje naravno i mnoge druge, ako znate još neku super pouzdanu napišite ispod u komentar.

Da li vam je članak bio koristan?

Prosječan rejting : 4.4 / 5. Broj glasova: 50

Za sada niko nije glasao! Prilika da budeš prvi/a?

Ako ti je ova objava korisna...

Podjeli da i drugi vide!

Najbolje aplikacije za učenje njemačkog jezika

Ostavi Komentar

Scroll to top