Testovi za TELC testove

testovi-za-telc-testove
4.4
(21)

Testovi za TELC testove

Telc d.o.o. je jezički test centar sa sedištem u Frankfurtu. Kao ćerka firma nemačke unije za odraslo obrazovnje (Volkshochschule) u ponudi su jezički sertifikati koji se orijentišu prema jezičkom okviru evropskog Saveta za jezika (GeR). Trenutno postoji preko 70 Telc ispita za devet jezika.

Ispiti su podeljeni u šest nivoa, od A1 do C2 i imaju četiri modula – slušanje, razumevanje, pisanje i govor. Sadržaj testova varira, od opštih preko ispita za određene struke pa sve do testova za maturante i đake.

U Nemačkoj organizaciju kurseva uglavnom preuzimaju centri nalik na radnički univerzitet (nem. Volkshochschule).Van Nemačke škole stranih jezika kupuju licencu.  Ako ispune prostorne i tehničke uslove, mogu sprovoditi Telc testove, dok su za kvalitet izvođenja nastave sami odgovorni. Telc d.o.o. partner je vlade Nemačke za izdavanje jezičkih diploma na kraju integracijskih kurseva. Ako neko želi da podnese zahtev za dobijanje nemačkog državljanstva, može priložiti Telc diplomu o poznavanju nemačkog jezika. Takođe, TELC diplome se mogu priložiti u ambasadama van Nemačke kao dokaz o poznavanju jezika za dobijanje boravka ili radi spajanja porodice.

Materijal za TELC testove:

  1. Materijal za ÖIF testoveLink za pregled
  2. Materijal za ÖSD testoveLink za pregled
  3. Materijal za Goethe testoveLink za pregled

 

 

Da li vam je članak bio koristan?

Prosječan rejting : 4.4 / 5. Broj glasova: 21

Za sada niko nije glasao! Prilika da budeš prvi/a?

Ako ti je ova objava korisna...

Podjeli da i drugi vide!

Testovi za TELC testove

Ostavi Komentar

Scroll to top